Sporten bij FitmetVisie – FitmetVisie – Heemskerk

Sporten bij FitmetVisie

Sporten bij FitmetVisie

Sporten bij FitmetVisie 

Sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut of medisch beweegspecialist, ook als je géén klachten hebt, brengt heel veel voordelen met zich mee. Welke dat zijn?

-Specialistische begeleiding van de fysio-
Ook als je geen klachten hebt, ben je bij een fysiotherapiepraktijk aan het juiste adres. Je traint hier individueel of in kleine groepjes en altijd onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut/medisch beweegspecialist. Hij of zij stelt een trainingsschema op, op basis van jouw lichamelijk welzijn en doelstellingen. Er wordt gestart met een intake, gevolgd door een persoonlijk trainingsschema. De fysiotherapeut/medisch beweegspecialist let tijdens het sporten kritisch op je houding en een correcte uitvoering van de oefeningen.

-Het opbouwen van de algehele fitheid-
Onder het toeziend oog van een ervaren fysiotherapeut/medisch beweegspecialist bouw je algehele fitheid op, in een tempo dat past bij jouw lichaam. Hiermee voorkom je klachten. Persoonlijke begeleiding stimuleert om structureel te blijven komen om je doelstelling te bereiken. Alle apparatuur en materiaal is aanwezig in onze trainingszaal om aan je algehele fitheid en weerstand te werken.

-1 op 1 training-
In sommige situaties is extra persoonlijke aandacht nodig of wenselijk. In onze fysiotherapiepraktijk is het mogelijk om persoonlijk begeleid te worden. Samen met jou wordt er gekeken naar de juiste uitvoering van oefeningen en het optimaliseren van de training. Ook speelt mentale begeleiding tijdens het bewegen, herstellen en ontspannen een rol. Ben je onzeker of heb je moeite met het vinden van de juiste motivatie? Dan is 1 op 1 training de oplossing voor jou.

– Groepsverband-
Je kunt op een vast moment in de week in groepsverband onder begeleiding van een fysiotherapeut/medisch beweegspecialist trainen (FysioFit), maar houd je van wat meer flexibiliteit dan kies je, via de Virtuagym-app, voor een moment dat het jou uitkomt (Fit & Vitaal, RugFit, SYNRGY360, Vrij trainen). Voor veel mensen biedt sporten in groepsverband uitkomst. De groepsdynamiek  zorgt ervoor dat mensen structureel komen. Daarnaast is trainen in een groep gezellig. Zeker bij een fysiotherapiepraktijk, zoals FitmetVisie, waar je een diversiteit aan mensen van uiteenlopende leeftijd treft.

-Direct handelen bij klachten-
We hebben allemaal van tijd tot tijd weleens lichamelijke klachten, zeker tijdens of na het sporten. Voel je een eerste pijntje opkomen? Dan bespreek je dit met de aanwezige fysiotherapeut of medisch beweegspecialist, waarna hij of zij je direct advies kan geven en wellicht jouw schema wat kan aanpassen. Bij een opkomende klacht is dus de stap naar specialist snel gemaakt, waardoor de klacht direct bij het ontstaan kan worden aangepakt en deze niet blijft sluimeren.

-Kortom; een echte aanrader!-

Samengevat is sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut of medisch beweegspecialist, bij een fysiotherapie praktijk zoals FitmetVisie, ook voor mensen zonder klachten een echte aanrader!